Претражи овај блог

Translate

ПАРЛОГ


ПАРЛОГ.ПРИМИТИВИЗАМ - ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА

ДВЕ ПОРАЗНЕ СЛИКЕ О НАШЕМ НАРОДУ И ДРЖАВИ

Прати · Јуче ·
Dragi moji Srbi, ljudi - neljudi!!!!! 😡
Devetnaest miliona por je poslato sinoc za finale zadruge, devetnaest miliona vas je glasalo za blud, nemoral, kic, a protiv porodice..
Da li je neko od vas poslao sms za bilo koje dete odavde??
Da li vidite koliko ih je?
Ovoj deci zivot zavisi od te poruke
. — осећа се изнервирано.

На првој слици је ова фотографија и коментар, на који сам сасвим случајно налетео. Веровали или не - ту фотографију је објавила мени сасвим непозната ученица пољопривредне школе, из Рековца, Шумадија, једна од сасвим запуштених општина, мада сличних по Србији има доста, али о томе се ћути, осим на Фејсбуку и твитеру; тиражне новине о томе пишу реда ради, ако уопште и пишу, јер знамо судбину тих листова разних величина и боја, старатеља, и финансијера...
     Ето, један ђак средње школе је уочио нешто што је врло битно за данашњу Србију, и што нема никакве везе са политичарењем, већ са истином. Где сте, ви храбри новинари, или ви још "храбрији и цењенији", са националним и другим одличјима, да гукнете нешто о Србији данашњој, да престанете да се препуцавате, гракћете или цвркућете, или ширите сентименталну порнографију, очај и бесмисао, апсурд, титовско- југо - носталгичарске подсетнице,  јер знате, а ћутите као - хтедох да кажем ону реч коју Срби у бесу изговоре у оваквим приликама, али ово пишем не да бих свађао, него да подсетим, опоменем, још једном, и још једном!
...
  
           ___________________


        На основу ове две поразне слике, ми можемо видети да се Србијом раширио већ дуже времена парлог, не само у друштву, него и по шумама, из којих је пре нешто више од пола века и сишао у енглеским цокулама и чизмама, и успоставио државу као веру (веру у једног незнанца, чији је прототип сјајно опевао један од највећих српских песника, Владика Раде, који више и није тако омиљен код Црногораца), и парлог је доминантан, не путеви, авиони, камиони, и парлог ће доћи главе Србији, јер само што није почео последњи чин пропадања српског сељака, који је онај прави народни део ове државе какве такве.
      
        Политика, која у свему томе уопште није невина, само је врх леденог брега, испод кога има свега и свачега, чудовишта горих и од  оних митолошких. Писци и песници су увукли своје рожиће, као путеви виноградарски, и краду себи и богу дане на Фејсбуку или на неким другим мрежама; неки покушавају да буду научници, као оно пискарало у тобож опозиционим новинама, који би једино добар био као доушник, лош полицајац. Међу српским интелектуалцима много има умишљених и надуваних типова; и они су на време схватили куда све овде води, па су се склонили као црви у сир, и тамо се утаборили. Они људи који нису могли да поднесу истину, пукло им је срце, или дијафрагма, или већ нешто друго...Или су настрадали после неке лаке операције од неког пропуста. И ко је остао? Ко овде коме да буде узор? 
Dijana Krnojelac Tako da sa Zadrugom i bez nje nama i

sto 😪😪

Dijana Krnojelac Ja Zadrugu prosto obozavam iako je ne gledam. Da je nema trebalo bi je izmisliti jer tamo vidimo sve sto mi jesmo, a mnogi misle da su mnogo bolji nego sto jesu. I ovo je idealan nacin da sve prevarene zene dobiju potvrdu da to nije specijalitet u njenoj kuci koji se servira bez predjela ili da muskarci mogu biti tracare ili da mama i cerka dele istog frajera. I da se nabode i neki fin covek, zena u toj Bozanskoj basti. Samo se ne nervirajte. Ja sam sigurna da oni koji su usli u Zadrugu zasigurno zaradili svoj novac, mozda po prvi put u svom zivotu, cestito na svojoj sramoti i gluposti a za nase dobro da se ili prepoznamo ili prepoznamo druge.

Nadica Brkic Evo ga tata pobednice,puno se zahvaljuje




Marija Milosevic Nije kriva drzava vec mi,oni koji gledo te gluposti! Uvek imamo izbor,za sve u zivotu,ali sve dok nije moje mene ne boli!


...

     ДРУГА СЛИКА

     Чекам на аутобуској станици М. од 8: 45 - 10:0 часова, и свашта ми пада на памет.
    Хеј, бре, аутопревозници - да ли сте ви нормални? Што не поштујете Ред вожње који сте сами установили.
     По реду вожње, аутобус Београд - Мишљеновац - Кучево (УНАКОП), треба да стигне у 8:48, али не стиже ни после сат времена!
    У чему је ствар? Погледам обавештења на Веб сајтовима који то прате, видим, на истом сајту једне недеље пише да тај аутобус који чекам стиже у 8: 48, друге недеље у 9:10, - то је већ неозбиљно.
    Украли су ми више од сат и по чекања, упропастили су ми пола дана.
      Срам вас било, бре! Рабаџије су честитије од вас!
     
*  *
      Не може то тако!
      Ако сте фирма која је добила лиценцу за превоз у међу градском саобраћају, држите се реда вожње или затварајте дућане.
     Ако ви нећете сами, нека то учини држава.
     Ви сви постојите због грађана, а не због спрдње!

*    *
     Кроз Мишљеновац пролазе аутобуси неколико превозника; али - у исто време - колико је села у Србији, и на југу, и на југоистоку, где нема ни аутобуса, ни воза, ништа; или где можда залута једном недељно неки аутопревозник, или таксита?
   Каква је ово држава?
   Упоредите било коју варош и српска села, или окружне вароши и села - каква разлика!!
    Комунисти су развијали градове и вароши, а перфидном игром и тајном политиком разарали и пролетеризовали село.
Села су најчешће била препуштена сама себи, тако се угасило на хгиљаде села, и сад се сви као чуде?!
    Земља Србија је све више један парлог, који застрашује. Кад нема стоке и стада, то је природно стање. Ко да зауставипарлоге, осим коза, стоке?!
    Кроз Мишљеновац, после извесног времена, пролази и воз - конески звани, теретни. После неколико деценија успостављен је саобраћај на релацији Пожаревац- Мајданпек. Док је било злата и бакра, док се вадило и крчмило, радио је и шинобус, после бомбардовања само два путна вагона као на дивљем западу, а онда је од те пруге која је деценијама повезивалча исток Србије и Београд парлог направио ружну слику...
      На пружним прелазима, оним фреквентнијим, нема рампи; хвала богу да се још није догодила нека невоља! Можда и зато што возовође успоре брзину и дуго, дуго трубе прилазећи тим прилазима; али код села Сена, где воз излази из тунела и на стотонак метара наилази на нови пружни прелаз, можда најризичнији, опет нема рампе! Јадна та железничка пруга тзв. 47 упоредника, отворили су је са помпом пред Други светски рат због извлачења профита из Звижда и Хомоља, из истиг је побуда сада отворена, и можда ће се једног дана говорити "Време када је радио Кинески воз"?

    ----


     ПС.
     Не, не сваљујем све на актуелну власт. И народ је такав каква му је власт. Кад сам полазио на аутобуску станицу, прођем крај суседа на раскрсници, поздравим их, али они занети у плитко политичарење, као да имају вату у ушима - не чују... Не узвраћају.
    Можда боље и не поздрављати? Правити се луд?
    На неваспитање и примитивизам узвратити игноранцијом.
    Не, наш сељак је отишао у Европу, побегао од незапослености и самоуправног титовског социјализма наших боја, зарадио паре, погордио се, уобразио, назидао куле и градове, и салаше веће од тзв. послератних зем. задруга и Економија, диго нос, пустио трбушину, и све гледа преко вас. Дакле, није наш сељак отишао у Европу наиван и налик на урођенике из Африке, већ је био помало покварен, поготову они из сеоских партијкских организација, својеврсних секти, и легла доушника. Нису све пуштали у Европу, нису свима давали пасоше - мом оцу никако нису хтели да издају пасош!
     Не идеализујмо наш народ, ни уопште Србина! Јер данашњи Србин колико у ствари личи на прави идеал Србина?
 ........... итд.

....

Бундеве су ове године, и на буњишту завладале о надмашоле обим горњих текстова, писаних прошлог лета. Немојте ми рећо да сам писао о правим стварима, директно; није то ништа у поређењу - шта ових недеља публикују на фејсбуку и друфим мрежама... Мада, можда престанем да пишем. Када сам писао отворено, није их занимало, моје потенцијалне читаоце, па ни српско друштво. Међутим, остаје ми као утеха помисао да нисам дангубио, да нисам крао богу дане. Ни слутио нисам шта долази, шта ће доћи. Сви писци које знам, а нарочито они умишљени, фаворизовани (на разне начине), могу све то што су написали последњих деценија да окаће мачку о реп. Јер све се то своди, обрни-окрени, на заобилажење око главног, а то је одувек било Истина.
    Налетео сам баш кад ово завршавам на следеће редове на Фејсбуку:
   Cuca Cucic
21 ч.
“Drage moje kolege. Ovo je vreme u kome istina zeli da se objavi ljudima, necemo cekati da se smene dve generacije da bismo je saznali. Ona samoj sebi nalazi put do objavljivanja, takvo neko vreme.
- Advertisement -
Saznace svi da Covid19 nije uzrocnik nego politicki projekat usmeren protiv coveka, da epidemije nije bilo, da u tzv prvom talasu nije bilo niti jednog obolelog dok su postojala covid odeljenja i bolnice koji su bili prazni, dok je narod slusao o broju obolelih i umrlih, dok je istovremeno podnosio torturu kucnog zatvora jedne sadisticke diktature.

Saznaće da ono što se zove drugi talas, jeste pravi početak obolevanja. Nema epidemijski karakter, uskoro ce biti jasno da je u pitanju trovanje bojnim otrovima uz sadejstvo ubitačnih frekvencija 5g tehnologije.
Maske, ne samo da ponižavaju ljude nego i značajno doprinose plućnoj simptomatologiji.
Vi koji ste aktivno učestvovali u stvaranju slike epidemije sa sve potresnim pričama sa dežurstava, heroji koji su bdeli pored nepostojećih bolesnika i skidali umrle sa respiratora za koje vecina ne zna ni kako izgledaju a kamoli funkcionišu jer su deo intenzive, slali poruke narodu, istovetne recima rezima ali u lazno preklinjucem tonu, da ostanu zatvoreni, maskirani i bez kontakta medju najbližima, da vas, mucenike, ne dovedu do izmaka snage u tim odeljenjima – mrtvacnicama, jer sta ce sutra bez vas…
Sram vas bilo, u ime svih zatvorenih, preplasenih, obolelih od stvarnih bolesti a nezbrinutih, ostalih pred vratima ustanova sa toplomerima u rukama, u ime zloupotrebljenih imena u umrlicama sa laznim uzrokom smrti, u ime mog kolege koji je tri puta vracan kuci, da bi, vec opterećen hronicnon plucnom bolescu, podlegao bez strucne pomoci masivnoj upali pluća koja je naknadno prozvana kovidom.
Doktorka Aleksandra Vlahovic Kostresevic

Ово је жестока оптужба о којој већина наших колега писаца и уметника - ћути.
Затим некако у исто време налећем и на доказ да постоји ПЛАНЕТАРНА ЦЕНЗУРА!!
ПЛАНЕТАРНА ЦЕНЗУРА. То што забрањују, што не можемо дасазнамо, сви ми, човечанство, то је истина!
https://www.breitbart.com/tech/2020/07/27/facebook-ce..
 .....

Нема коментара:

Постави коментар

Увредљиве, вулгарне, неумесне и неаргументоване коментаре - бришемо. молимо вас да то узмете у обзир!