Претражи овај блог

Translate

Тзв. НАРАТИВ

Ружни примери Нове светске агитације и Пропаганде



Кад мрзиш некога, то значи да те та особа већ поразила. - Учитељица је једног дана замолила своје ученике да свако од њих у школу донесе неколико јагода у пластичној кеси с напоменом да: колико особа мрзи, толико јагода треба донети.
Следећи дан сва деца су донела своје јагоде с именима. Неки су имали две, неки три, неки пет, а неки чак и 20 јагода. Учитељица им је тада рекла да те јагоде морају носити са собом где год да иду и то пуне две недеље.
Како су дани пролазили, ученици који су имали већи број јагода почели су се жалити да им је претешко и да је мирис неподношљив. По завршетку прве недеље учитељица је ученике упитала:
„Како сте се осећали током ове недеље?“ Деца су се само жалила, а учитељица им је рекла:
„То је врло слично ономе што носите у срцу када не волите неке људе. Мржња чини срце болесним, а ви ту мржњу носите свуда са собом. Не можете поднети мирис покварених јагода…
Замислите како онда мржња и огорченост утичу на ваша срца када их носите у себи сваког дана.“ Срце је предиван врт, који треба сваког дана чистити од корова. Опростите онима који су вас наљутили.
Тако у своме животу стварате простор за добре ствари. Постаните слађи, а не горчи. Мотивишите друге да очисте своје срце. - извор:>>>>>>>>>>>

Погледајте ову "бујицу" Нове Агитације и Пропаганде наших суседа!

Објављено је 20.03.2019.
BUJICA 20.03.2019. DR. JOSIP JURČEVIĆ: PRESUDA KARADŽIĆU ZNAČI UKIDANJE "REPUBLIKE SRPSKE"!11.738 приказа. - Категорија Вести и политика. - Песма
Nema Predaje. Уметник ... итд. - Коментари су онемогућени за овај видео. Велимир Бујанец, уредник и водитељ. BUJICA 20.03.2019. DR. JOSIP JURČEVIĆ: PRESUDA KARADŽIĆU ZNAČI UKIDANJE "REPUBLIKE SRPSKE"

  - Да ли сте можда погледали ову "мутну бујицу", ружну и тужну и поједностављену јутубовску "емисију" , која је једино у складу са презименом њеног аутора за кога први пут чујем, сасвим случајно?
    Ако нисте, погледајте и уверите се сами.
    Годинама ме нико није "саблазнио" попут овог сасвим ми непознатог професионалног српског мрзиоца, и агитатора...
    Да ли је могуће да неко жив може толико да мрзи Србе? Да ли могуће да неко "залута" толико у такву врсту агитације, апсурдних поређења, хушкања на неку нову врсту балканског и планетарног интернет-тероризма?
    Дај Боже, да овај видео остане што дуже на тзв. Светској телевизији илити ЈУТУБУ. Као нека


Погледајте део, тзв. "прилога" како непознати батинаши нападају испред хашке суднице једног јединог протестанта: "Ето такво се разговара са четницима!".
   Погледајте тај јад, ту несрећу и чемер!
   Или, читав низ других бесмислених и апсурдних ствари у емисији поводом пресуде Др Радовану Караџићу.
   Не могу рећи : Опрости им, Боже, не знају шта чине!
   Напротив. Знају.
   Погледај, Боже, чиме се баве!

__________________



„Српски народ и ја заједно са њим смо већ победили. Република Српска је створена, а српски народ слободан је у властитој држави. Жртва коју ја подносим је мања од других. Хиљаде и хиљаде младића је својим животима изградило Републику Српску. Многи су постали ратни инвалиди. Највеће жртве су поднеле мајке, чији су синови, најчешће синови јединци, дали живот за слободу српског народа. То су истинске жртве”, пренео је Сладојевић речи Караџића, са којим је, наводи, после пресуде разговарао око пола сата.
Према речима адвоката, Караџић је поручио да је јалова освета Хашког трибунала и да му, као старцу, не може ништа.
„Нисмо се предавали ни када је било далеко теже, па ни овако утамничен нећу никада престати да се борим за истину о нашој праведној борби у рату који нам је наметнут и у ком су страдала сва три народа. Сваки рат, нарочито грађански, изроди почињене злочине које је наша држава, ако је знала, осуђивала и процесуирала. Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у Босни и Херцеговини. Зато увек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад нас - Републику Српску”, порука је Караџића, коме је јуче преиначена ранија пресуда од 40 година и изречена казна доживотног затвора, преноси Танјуг.

       Из коментара уз овај чланак:

   Dejan Sakos пре 15 минута

Heroj i pravednik, ne može a da ne bude i stradalnik, i on je svestan i ponosan i veoma dostojanstven. Srbi mu duguju zahvalnost za samostalnost i državu Republiku Srpsku. Haški tribunal ga je žrtvovao, nema to sa pravom i pravdom nikakve veze. Radovan nije ubijao kao Orić, Hardinaj i mnogi "slobodni", kvazi junaci.

__________

извор: Радован Караџић: Моја жртва је мања од других


НАПОМЕНА


Зашто "Тзв" у наслову? Реч је о некој врсти парадигме.Годину и по дана касније, читајући овај запис, осврт, - прелиминарно публикован на једном од сајтова "Сазвежђа З", видим да овакви прилози (из неочекиваног угла) нису промашили тему. (Први пут сам Републиком Српском путовао током лета 2019, према Сплиту; и видео и доживео много тога о чему појма нисам имао. Пасош су ми ишарали на многим граничним прелазима; штета што "југослављани" - ако већ нису могли да живе заједно - а изгледа да нису - што нису направили неку врсту "уније", и омогућили  сигурнији проток саобраћаја,људи, роба и културе...  (крајем јула 2020.)

Нема коментара:

Постави коментар

Увредљиве, вулгарне, неумесне и неаргументоване коментаре - бришемо. молимо вас да то узмете у обзир!